Leuke spelletjes voor kinderen tijdens Pasen

Pasen is een vrolijke tijd van het jaar, vol met kleurrijke eieren, knuffelige konijntjes en leuke activiteiten voor het hele gezin. Als je op zoek bent naar leuke spelletjes om de kinderen tijdens de paasvakantie bezig te houden, dan hebben wij nog wel een lijstje met een paar creatieve ideeën om de paasdagen nog leuker te maken.

1. Eieren versieren

Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten door eieren te versieren met verf, stiften, stickers en glitter. Ze kunnen traditionele ontwerpen maken of hun eigen unieke creaties bedenken. Dit is een leuke activiteit die zowel binnen als buiten kan worden gedaan.

2. Eierspeurtocht

Organiseer een spannende eierspeurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar verstopte chocolade-eieren in de tuin of in huis. Verdeel ze in teams of laat ze individueel zoeken. Zorg ervoor dat je een mix van makkelijke en moeilijke verstopplekken kiest om het spel uitdagend te maken.

3. Eierlooprace

Doe een traditionele eierlooprace waarbij de kinderen een lepel met een ei erop vasthouden en proberen om zo snel mogelijk naar de finishlijn te rennen zonder het ei te laten vallen. Je kunt het nog leuker maken door hindernissen toe te voegen of de race te houden op een oneffen terrein.

4. Paashaasje-prik

Hang een groot vel papier aan de muur en teken er een grote paashaas op. Blindeer geblinddoekte kinderen en geef ze een staart van crêpepapier om op de paashaas te prikken. De speler die het dichtst bij de juiste plek prikt, wint een prijs.

5. Paasei-bowling

Vul plastic eieren met rijst of bonen om ze te verzwaren, en zet ze vervolgens op in een driehoekige opstelling zoals bij bowlingkegels. Laat de kinderen proberen om een kleine bal te rollen om de eieren omver te gooien. Wie de meeste eieren omver gooit, wint het spel.

6. Paashaas-race

Organiseer een race waarbij de kinderen een zak met eieren op hun rug dragen en proberen om zo snel mogelijk naar de finishlijn te huppen als een paashaas. Dit is een grappige en actieve activiteit die zeker voor veel gelach zal zorgen.

Met deze leuke spelletjes kunnen kinderen zich tijdens Pasen vermaken en herinneringen maken die ze nog lang zullen koesteren. Vergeet niet om wat lekkers te voorzien voor na de spelletjes, zoals paaseitjes of zelfgebakken koekjes in de vorm van paashaasjes en eieren. Vrolijk Pasen!

Andere berichten uit deze categorie